Welkom,

Verslag Reuendag 2019

  1. Home
  2. Reuendag
  3. Verslag Reuendag 2019

Geschreven door Arjan

Zondag 15 september werd de Reuendag weer gehouden. Deze keer niet in Dieren, maar in Arnhem op het terrein van de KC Arnhem. Terwijl ik dit schrijf zitten we nu nog midden in de laatste voorbereidingen. De inschrijvingen zijn verwerkt; er zijn 33 ingeschreven reuen. De draagnummers liggen klaar, de grote lijst voor op de flap-over moet nog afgemaakt worden, de presentjes voor alle helpers zijn klaar en er zijn nog heel wat kleine puntjes, die afgevinkt moeten worden.

Onze gang staat vol met materiaal, dat zaterdag mee moet naar Arnhem. Dan worden de tenten opgebouwd en de ring uitgelegd. En op zondag om half acht zijn we weer present om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Volgens de weervoorspelling wordt het een mooie, zonnige dag. Ik hoop, dat het in álle opzichten een fijne dag gaat worden……

Het is nu zondagavond, ik vind dat het een fijne dag is geworden en onze gang staat weer vol met alle materialen en de leden van KC Arnhem, die ons vandaag geholpen hebben, zitten waarschijnlijk net als wij lekker met de voetjes omhoog op de bank. Uit de reacties van de aanwezigen maak ik op, dat er meer mensen waren, die vonden dat het een fijne dag was. Een toplocatie daar in Arnhem, prima voorzieningen, een prachtig terrein, veel helpende handen, een vlotte service bij het secretariaat èn ook achter de bar en een heerlijke lunch. De 33 ingeschreven en ook aanwezige reuen werden door fijne keurmeesters gekeurd en kregen mooie commentaren, allemaal kregen ze een ‘Zeer Goed’ of ‘Uitmuntend’. Aardig wat fokkers zaten met een catalogus in de hand te genieten van al dat gangwerk dat in de groot opgezette ring voorbijkwam. Ik ben heel blij met wat ik vandaag heb gezien. Er zit prachtig materiaal tussen.

Mocht u interesse hebben om uw reu als fokreu voor de fokkerij beschikbaar te stellen, raadpleeg dan het Verenigingsfokreglement.

En als u daarna vragen heeft, stuur ze naar de Fokbeleidscommissie.
Onze eigen reuen Okke en Abe zijn ondertussen trotse papa en in Okke’s geval zelfs al opa van heel wat nakomelingen en we hebben genoeg ervaringen opgedaan om ons te verbeelden dat we er ‘iets’ van af weten. Niet alles, maar met elkaar komen we er wel uit.

Selma Tiemeijer

Wat u misschien ook intereseert...

Verslag Reuendag 2022

Verslag Reuendag 2022

Zaterdag 24 september 2022 organiseerden we de Reuendag. We denken dat het een mooie Drentendag is geworden. Een...

Verslag Reuendag 2017

Verslag Reuendag 2017

Op zaterdag 17 juni organiseerde de Evenementencommissie (EVC) van de Vereniging De Drentsche Patrijshond de...

Verslag Reuendag 2015

Verslag Reuendag 2015

Wat een prachtige dag was het zondag de 13e september. Een aangename nazomerse temperatuur, zonnetje erbij en 52...