Welkom,

Verslag Reuendag 2017

  1. Home
  2. Reuendag
  3. Verslag Reuendag 2017

Geschreven door

Op zaterdag 17 juni organiseerde de Evenementencommissie (EVC) van de Vereniging De Drentsche Patrijshond de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Dit jaar werd het een buitenshow op het terrein van KC Dieren. Na de tropische hitte van de voorgaande dagen was het een geweldige dag om buiten te zijn; flink veel bewolking waar de zon niet doorheen kwam, af en toe een piepklein spatje regen en een heerlijke temperatuur. Mensen .n honden haalden opgelucht adem en genoten.

De EVC heeft naast dat weer ook voor een prima organisatie gezorgd. Bij aankomst op het parkeerterrein werden de Drenten- eigenaren al keurig naar de juiste parkeerplaats gewezen. Op een naastliggend terrein werd een hardloopwedstrijd (de Veluwezoomtrail) georganiseerd, maar op deze manier zat niemand elkaar in de weg. Het terrein voor de Clubmatch zag er prima verzorgd uit.

Er waren drie ringen uitgezet en er was ruimte genoeg voor meegebrachte tenten, stoelen, benches etc. Voor de Clubmatch waren een kleine 100 Drentjes ingeschreven, die door drie keurmeesters beoordeeld werden. Mevrouw Reeskamp- Blok (die de zieke mevrouw Lochs-Romans verving) en de heren Wellens en Arxhoek begonnen om half 10, na een welkomstwoord door voorzitter Massaar van Schaik, met hun keuringen.

Over het algemeen waren de keurmeesters niet ontevreden met wat ze zagen, maar hadden ze zo her en der toch wel wat kritiek. Voor sommige hondjes blijkt het bijvoorbeeld erg lastig de keuring gelaten te ondergaan en zij protesteerden behoorlijk bij het aftasten of bij de gebitscontrole. Dat kost natuurlijk iets in de beoordeling; Uitmuntend wordt een Zeer Goed en Zeer Goed wordt Goed. Jammer, vooral omdat daar iets aan te doen is. Ringtraining is voor hond .n eigenaar echt wel de moeite waard.

Heel af en toe werd de conversatie tussen de Drentjes onderling wat t. opgewonden, maar er werd snel ingegrepen. De ochtend werd gevuld met de keuringen in alle categorie.n. In elke categorie werden de vier honden aangewezen die in de middagsessie terug mochten komen voor de definitieve plaatsing.

Na de ‘Kind-Hond Show’ vonden de plaatsingen per categorie plaats. Dat ging in een goed gedisciplineerd en betrekkelijk snel tempo. Daarna werd het tijd voor de hoofdprijzen van de dag. Beste Reu werd uiteindelijk Dexter Sanne van Drienermarke en de Beste Teef werd Benthe Djenna van Drienermarke. Een dubbel succes voor de familie B.sing dus!!

Bij de laatste keuring ging het tussen deze reu en deze teef. Uiteindelijk kozen de keurmeesters voor de reu. De Clubkampioen voor 2017 werd Dexter Sanne van Drienermarke. De kampioenen in elke klasse zullen in het volgende nummer apart genoemd worden. Ook zal er in de volgende OD uitgebreider verslag worden gedaan van de Clubmatch. Voor nu nog een groot -dank je wel- aan de leden van de Evenementencommissie en alle vrijwilligers die aan deze dag hebben meegewerkt en er een groot succes van hebben gemaakt. En een oprecht van harte gefeliciteerd aan elke winnaar. Iedereen heeft aan het einde van de dag zijn eigen kampioen weer mee naar huis genomen…

Wat u misschien ook intereseert...

Verslag Reuendag 2022

Verslag Reuendag 2022

Zaterdag 24 september 2022 organiseerden we de Reuendag. We denken dat het een mooie Drentendag is geworden. Een...

Verslag Reuendag 2019

Verslag Reuendag 2019

Zondag 15 september werd de Reuendag weer gehouden. Deze keer niet in Dieren, maar in Arnhem op het terrein van de KC...

Verslag Reuendag 2015

Verslag Reuendag 2015

Wat een prachtige dag was het zondag de 13e september. Een aangename nazomerse temperatuur, zonnetje erbij en 52...