Welkom,

Verslag Reuendag 2015
  1. Home
  2. Reuendag
  3. Verslag Reuendag 2015

Verslag Reuendag 2015

  1. Home
  2. Reuendag
  3. Verslag Reuendag 2015

Geschreven door

Het terrein lag er mooi en verzorgd bij. De ruimte voor het voorbrengen van de honden was omzoomd door ruime tenten, waar exposanten en belangstellenden een goed overzicht hadden en ook eventueel een bench voor de hond neer konden zetten. Verder was het op het omliggende gras ook goed toeven in het zonnetje.

Onze voorzitter, Marc Massaar van Schaik opende het evenement en heette iedereen van harte welkom. Hierna begonnen de keuringen. De keurmeesters waren mevrouw Reeskamp-Blok en mevrouw Colaris. Iedere reu die voorgebracht werd, werd door de beide keurmeesters bekeken. Mevrouw Reeskamp besprak de hond vervolgens en mevrouw Colaris dicteerde het keurrapport. Het was voor iedereen heel leerzaam en interessant om te horen hoe de honden bekeken en beoordeeld werden.

Eerst kwamen zes jonge honden in de ring die nog niet op een fokdag geweest waren en vervolgens de overige honden. Er werd gekeurd op volgorde van leeftijd.

Beoordeling

UitslagReuendag LeeftijdReuen

Er waren 59 inschrijvingen, waarvan 7 absent. Van de 52 gekeurde reuen kregen er 27 een Uitmuntend, 17 een Zeer Goed en 8 een Goed.
Mevrouw Reeskamp en mevrouw Colaris waren beiden enthousiast over de kwaliteit van de getoonde reuen.

keuringNaast het keuren van de reuen was het tijdens deze reuendag ook mogelijk om de hond op de foto te laten zetten door Anita van der Meer Fotografie.

Nu is het aan de eigenaren van de reuen om verder actie te ondernemen om hun hond op de dekreuenlijst te geplaatst te krijgen om zo een genetisch divers mogelijke lijst te verkrijgen waar fokkers uit kunnen selecteren. Zijn er vragen over? Neem contact op met de FBC via fbc [AT] drentschepatrijshond [DOT] org. Wij helpen u, waar mogeljik, graag verder.

Wij kijken terug op een heel geslaagd evenement, geslaagd door de komst van zoveel deelnemers en door de inzet van de medewerkers van de KC Dieren.

 

Wat u misschien ook intereseert...

Verslag Reuendag 2013

Verslag Reuendag 2013

Op zondag 8 september 2013 werd de eerste door de FBC georganiseerde reuendag gehouden. Een vijftigtal reuen kwamen in...

Verslag Reuendag 2017

Verslag Reuendag 2017

Op zaterdag 17 juni organiseerde de Evenementencommissie (EVC) van de Vereniging De Drentsche Patrijshond de...

Verslag Reuendag 2019

Verslag Reuendag 2019

Zondag 15 september werd de Reuendag weer gehouden. Deze keer niet in Dieren, maar in Arnhem op het terrein van de KC...