Welkom,

Reglementen Sociale Media
Reglementen Sociale Media
 1. Home
 2. Vereniging
 3. Reglementen
 4. Reglementen Sociale Media

Huisregels

Het Bestuur heeft besloten de volgende ‘huisregels’ te hanteren aangaande de sociale media waarin de " Vereniging De Drentsche Patrijshond" actief deelneemt.

 1. Ga respectvol om met anderen, ook als je het duidelijk niet met hen eens bent
 2. Uit geen (ongefundeerde) verdachtmakingen
 3. Maak geen reclame voor andere doelen/groeperingen (al dan niet commercieel) zonder goedkeuring vooraf van het bestuur.

De website wil een communicatiemiddel zijn van en voor de "Vereniging de Drentsche Patrijshond" en dus van en voor haar leden. Het staat iedereen vrij om content (teksten, foto's, interviews, filmpjes) aan te dragen, maar het is de redactie die besluit iets wel, niet of alleen in aangepaste vorm te plaatsen. Kritiek op "De Vereniging Drentsche Patrijshond" zal beslist geplaatst worden zolang aan de algemene fatsoensnormen en hoor-en-wederhoor voldaan wordt.

Regels social media en website VDPH

De Facebook groep is opgericht om de leden van de VDPH (Vereniging de Drentsche Patrijshond) en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Drentsche Patrijshond te informeren over nieuws, ontwikkelingen, evenementen en allerlei aanverwante zaken die zowel de VDPH als de Drentsche Patrijshond betreffen. Nieuwe artikelen en reacties op bestaande artikelen van bestuur, commissies en leden zullen desgevraagd door de redactie op deze Facebook pagina gezet worden.

Als Vereniging willen wij bezoekers van deze Facebookpagina een platform bieden voor discussies over allerlei zaken die het bestuur en de leden van de vereniging de Drentsche Patrijshond (en andere Drenten liefhebbers) bezig houden. Mededelingen van het bestuur zullen nog steeds eerst op de verenigingswebsite (https://drentschepatrijshond.org) worden gezet waarna er op deze Facebookpagina een korte samenvatting met een link naar het volledige stuk zal komen.

Richtlijnen reacties op facebook pagina van de Vereniging de Drentsche Patrijshond
 • Houdt het beschaafd: probeer bij iedere reactie die je plaatst te bedenken of je deze tekst ook naar je kinderen, ouders of beste vrienden zou sturen. Kritiek, op- of aanmerkingen zijn in de regel zeer waardevol en worden dus op prijs gesteld, maar schelden of anderen ergens ongefundeerd van betichten, is dat juist niet. Kwetsende reacties die op geen enkele manier bijdragen aan een discussie zullen zonder verder overleg verwijderd worden. Punten van kritiek of verbetering, positief en opbouwend, die iets toevoegen aan een discussie zijn juist van harte welkom.
 • Promoten van organisaties, het aanbieden van spullen of reclamemaken: denk er aan: deze Facebook pagina’s zijn geen “marktplaats”. Informatie over het aanbieden van producten en diensten die zonder toestemming van de Vereniging geplaatst worden, zullen worden verwijderd. Je kunt bij twijfel altijd even een mailtje sturen of de vraag op de Facebookpagina stellen.
 • Plaatsten van foto’s/Gebruikmaken van reeds geplaatste foto’s: Er mogen alleen foto’s geplaatst worden die in eigendom zijn of waarvan je toestemming hebt gekregen deze te plaatsen. Maak geen gebruik van geplaatste foto’s zonder toestemming van de eigenaar. Denk er wel aan dat, als je een foto op Facebook zet, Facebook er mee mag doen wat ze wil!
 • Aansprakelijkheid: de Vereniging is niet aansprakelijk voor berichten, afbeeldingen en foto’s die op deze pagina’s geplaatst worden door “derden”.
 • Discussie: er is geen discussie over deze regels op de facebook-pagina. Heb je vragen en/of opmerkingen dan kun je deze via redactie [AT] drentschepatrijshond [DOT] org kenbaar maken.
Samenwerking Website en Facebook

Facebook, dat een actieve alarmeringsfunctie kent, zal door de Vereniging vooral gebruikt worden om Facebook-gebruikers op de hoogte te brengen van nieuwe informatie op de website. Als er nieuwe artikelen (blogs, nieuwsberichten, uitslagen, etc.) op de website verschijnen, zal in de regel een korte samenvatting op Facebook worden geplaatst met daarin een link naar de volledige versie op de website.

De "Vereniging De Drentsche Patrijshond" heeft het Twitter account @VDP_tweets en maakt daar gebruik van.
Tweets met #DrentschePatrijshond worden (in de regel) op de website getoond.