Welkom,

Outcrossplan vastgesteld door de leden

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Outcrossplan vastgesteld door de leden

Tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van 22 april is het Plan van Aanpak Outcross en Aankeuringen goedgekeurd. Het plan is hier te downloaden. Bij vrijwel alle artikelen hebben de voorstellen van de FBC een ruime meerderheid behaald. Alleen bij het artikel over de raskeuze lag de stemming redelijk dicht bij elkaar: 46 stemmen voor een beperking tot rasgroep 7 tegenover 54 stemmen voor de optie dat onder bepaalde voorwaarden daar ook van afgeweken mag worden. In alle gevallen geldt dat elk voorstel om een ras in te kruisen eerst moet worden voorgelegd aan de ledenvergadering.

Het plan ligt nu ter goedkeuring bij de Raad van Beheer. Ondertussen besluiten we op de ledenvergadering van 3 juni aanstaande welke rassen we als eerste kunnen gaan inkruisen. Tot nu toe hebben fokkers belangstelling getoond voor de Heidewachtel, de Duitse Staande Langhaar, de Epagneul Francais, de Epagneul Picard en de Ierse (rood-witte) Setter. Afhankelijk van de stemming op de ledenvergadering gaat de FBC na afloop daarvan met de fokkers praten over wie wanneer welk ras wil inkruisen. Tot 3 juni kunnen mensen zich opgeven als ze een eerste generatie outcrossnest willen fokken.

1 mei 2024
FBC | Nieuws
Webredactie
[ba_social_share show_text="off" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][ba_social_share_child _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="facebook" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="email" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="whatsapp" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][/ba_social_share]