Welkom,

Website
Website

De website bevat informatie die meer aan tijd gebonden is dan bij de ‘Onze Drent’ het geval is, maar het blad en de website kunnen wel deels dezelfde informatie bevatten. Op de website kunnen ook documenten, die te lang zijn voor het blad, in z'n geheel worden gepubliceerd. Ook wordt de website gebruikt om digitaal in te schrijven voor evenementen, als bijvoorbeeld de Clubmatch. Daarnaast is de website een zeer geschikt medium om lijsten met uitslagen e.d. bekend te maken. De zoekmogelijkheden van een website zorgen er namelijk voor dat informatie snel gevonden kan worden.

Binnen de Redactie verzorgt de webmaster de website van de Vereniging, door de vorm en de look-and-feel van de pagina’s vorm te geven en te bewaken. De webmaster verzorgt ook de algemene onderdelen van de website. Een aantal onderdelen van de website wordt echter door enkele commissies (o.a. de GBC en Pup-info en herplaatsers) zelf onderhouden. De Redactie gaat dus niet over de inhoud van die onderdelen.

Mocht u iets op de website tegenkomen dat niet goed werkt, of dat volgens u onjuist of niet gepast is, dan bent u bij de webmaster wel aan het goede adres om dit kenbaar te maken.

Teksten

Teksten voor de website kunnen als platte tekst worden aangeleverd. Documenten die in hun geheel op de site moeten komen, zoals wedstrijdverslagen, kunnen het best als PDF-document worden aangeleverd.

Foto's

Foto's die aangeleverd worden voor de geboorteberichten, de dekreuenlijst en te verwachten nestjes, moeten in verband met het automatisch schalen bij voorkeur een breedte x hoogte verhouding hebben van 3 x 2. Foto's die hier niet aan voldoen (bv verticale foto's), worden toch in deze vorm geperst en zien er dan vreemd uit.

Om foto’s voor pagina's met lijsten niet te ‘zwaar’ te maken mogen deze niet groter zijn dan 500 Kb en niet groter zijn dan 1920 x 1440 (HD kwaliteit). Dit ook om te voorkomen dat het ‘laden’ erg veel tijd kost.

N.B. Foto’s die ook bestemd zijn voor plaatsing in ‘Onze Drent’, moeten echter aan de eisen voor het blad voldoen.