Welkom,

Lustrum 2023
Lustrum 2023
  1. Home
  2. Lustrum 2023

Op 5 juni 1948 werd op initiatief van de heer E. Karst en mevrouw A.E. van Heek in hotel ‘Van Gijtenbeek’ in Zwolle de vereniging ‘De Drentsche Patrijshond’ opgericht. Zij schreven daarvoor de toen bij hen bekende eigenaren van een Drentsche Patrijshond aan met het voorstel om een vereniging te gaan oprichten met het doel om ‘jagers, fokkers en andere liefhebbers van de Drentsche Patrijshond nader tot elkaar te brengen en de liefhebberij van -en het jagen met-deze honden, aan te kweken en te bevorderen’.

Dit betekent dan ook dat onze vereniging in 2023 de leeftijd heeft bereikt van 75 jaar! Om dat feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is sinds 2022 de lustrumcommissie bezig om een leuke en interessante dag samen te stellen voor alle liefhebbers van de Drentsche Patrijshond. Dat betekent dan ook dat deze dag toegankelijk is voor zowel leden -als niet-leden- van onze vereniging. Vanzelfsprekend zijn ook de honden van harte welkom op deze lustrumdag.

Om vooraf inzicht te krijgen in het aantal deelnemers aan deze dag, verzoekt de lustrumcommissie dat deelnemers tot uiterlijk 15 juni bericht geven over het aantal deelnemers aan de dag en of men wil deelnemen aan bijzondere activiteiten. Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen dat is opgenomen onder de button ‘Inschrijven’.

Onze lustrumdag wordt gevierd op zaterdag 24 juni 2023 op het Landgoed Mariënwaard, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd en start om 09.30 uur met de inloop en eindigt om ongeveer 17.00 uur. De inhoud van het gehele programma staat opgenomen onder de button ‘Dagprogramma’.

Let op: Leden die met hun hond mee willen doen aan de C-proef, moeten zich voor 5 junihebben ingeschreven met de gegevens die worden gevraagd onder de button ‘Inschrijven C-certificaat’.

De lustrumcommissie hoopt op een mooie en gezellige lustrumdag met een grote opkomst.

Marc Massaar van Schaik
Anita van der Meer
Annet Rap
Ilse Reimus
Bouke Spits