Welkom,

Lezing Pieter Oliehoek (update)

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Lezing Pieter Oliehoek (update)

Lezing en discussie over genetische diversiteit in ons ras

Wat moeten we naast outcross nog meer doen om te zorgen dat de genetische diversiteit in ons ras op peil blijft? Maximaal drie nesten toestaan voor reuen én teven? Een spermabank aanleggen? Zorgen dat er uit elk nest minstens twee honden worden gebruikt voor de fok? Geen exterieureisen meer stellen? Of minder strenge gezondheidseisen?

Op zondag 4 februari vanaf 13.30u is er voor alle leden van de VDP een bijeenkomst in het cultuurhuis in Woudenberg. Pieter Oliehoek zal een lezing geven over ‘hoe het ras er qua diversiteit voorstaat’, ‘hoe het zo gekomen is’ en vooral over: ‘wat kunnen we eraan doen?’ Daarna volgt een discussie met de leden. Dat moet leiden tot nieuwe voorstellen om de diversiteit te verbeteren. Die voorstellen komen dan weer op een volgende ledenvergadering.

Luister naar het verhaal van Pieter Oliehoek en praat mee over nieuw fokbeleid. Wat vind jij? Meer beperken en verplichten of juist niet? Laat even weten of je aanwezig bent via het mailadres van de FBC: fbc@drentschepatrijshond.org.

Let op: de bijeenkomst begint om 13.30u in het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 in Woudenberg. Dit is weer een andere locatie in Woudenberg dan voorheen. Je kunt in de buurt gratis parkeren.
De locatie heeft aangegeven dat uw hond het beste thuis kan blijven!

 

22 november 2023
FBC | Nieuws
Webredactie
Vereniging "de Drentsche Patrijshond"
[ba_social_share show_text="off" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][ba_social_share_child _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="facebook" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="email" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="whatsapp" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][/ba_social_share]