Welkom,

Gezamenlijke Fokkerijdag

  1. Home
  2. Nieuws
  3. EVC
  4. Gezamenlijke Fokkerijdag

Voor zaterdag 30 september 2023 staat de Fokkerijdag op de agenda. De locatie is het landgoed Kernhem in Ede. Zowel reuen als teven zijn welkom mits zij op 30 september de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt.

De Fokkerijdag wordt door beide rasverenigingen gezamenlijk georganiseerd: door de Drentsche Patrijshonden Club Nederland (DPHCN) én de Vereniging De Drentsche Patrijshond (VDPH). Het belang van het ras staat voorop en dat wordt zeker gediend met een zo breed mogelijk platform waar de spotlight wordt gezet de fokkerij. Op de Fokkerijdag worden de honden gekeurd door een erkende keurmeester; de keurverslagen zijn geldig om te voldoen aan het Verenigingsfokreglement (VFR) van beide verenigingen. Verder kunt u veel opsteken van alle informele contacten met andere deelnemers en er zullen van beide verenigingen leden van bestuur en commissies aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. En er zijn veel mooie Drenten in levenden lijve te bewonderen! Het is voor het ras van groot belang dat er steeds nieuwe mensen worden geënthousiasmeerd om te fokken of om hun reu beschikbaar te stellen en we streven ernaar dat alle honden die daaraan kunnen bijdragen 'in beeld' komen. We hopen dat de Fokkerijdag daaraan zal bijdragen.

Aan de Fokkerijdag zijn geen kosten voor de deelnemers verbonden. U kunt zich inschrijven op deze website door te klikken op onderstaande 'knop'.