Welkom,

Wisselprijzen Algemeen
Wisselprijzen Algemeen
  1. Home
  2. Jacht & Wedstrijden
  3. Wisselprijzen
  4. Wisselprijzen Algemeen

De Gebruikshondencommissie wil met het publiceren van de "wisselprijs reglementen" inzichtelijk maken, hoe deze verenigingsprijzen te winnen zijn en welke voorwaarden er verbonden zijn aan deze prijzen. Zo zijn op al onze wisselprijzen de volgende voorwaarden van toepassing:

De verenigingsprijzen zijn doorlopende prijzen die nimmer definitief door één hond gewonnen kunnen worden. De winnaar heeft de plicht om er voor te zorgen dat de prijs op de volgende jaarlijkse Algemene Ledenvergadering aanwezig is om opnieuw uitgereikt te kunnen worden. De ontvanger van de prijs tekent voor het ontvangst van de prijs en voor het retour bezorgen van deze prijs. Resultaten behaald tijdens de wedstrijden: de Continentaal II bokaal en de Trofee Pieter Rooijakkers, zijn uitgesloten voor deze wisselprijzen. Een speciaal-veldwedstrijd is qua puntentelling gelijk gesteld aan de openklas (kampioenschapsveldwedstrijd), echter geeft de speciaal-veldwedstrijd geen aanspraak op de wisselprijzen bestemd voor de openklasse (kampioenschapsveldwedstrijd). Het betreft enkel proeven gehouden in Nederland en onder auspiciën van ORWEJA georganiseerde veldwedstrijden. Tot 30 dagen na uitreiking van een prijs kan er schriftelijk protest ingediend worden m.b.t. de uitreiking bij de gebruikshondencommissie.

Wij kennen een allround prijs en verschillende verenigingsprijzen. De verenigingsprijzen namens de GBC kunnen wij indelen in apporteerprijzen (na het schot) en veldwedstrijdenprijzen (voor het schot).

Als allround prijs kennen wij de J.F. Baron van Hogendorp Wisseltrofee.

Als apporteerprijs kennen wij de Mariënwaerdt Wisselprijs.

Als veldwedstrijdprijzen kennen wij:

  • de Perdixprijs
  • de Van Wind en Veer Bokaal
  • de Jonkvrouwe A.J.M. van der Heyden van Doornenburg wisseltrofee
  • de Suze Markvoort wisselprijs
  • de Van Bircmedeprijs
  • de Nimrod

In de reglementen van deze veldwedstrijdprijzen wordt gesproken over de puntentelling van het A.V.R.
(zie ook blz. 18 van deze bijlage).

Hiernaast de tabel met puntentelling:

Behaald punten
CACIT 12
RCACIT 11
CACT 10
RCACT 9
U  (als eerste geplaatst) 8
U  (niet als eerste geplaatst) 7
ZG  (als eerste geplaatst) 6
ZG  (niet als eerste geplaatst) 5
CQN 4
G  (als eerste geplaatst) 3
G  (niet als eerste geplaatst) 2
EV 1