Welkom,

Apporteertraining
Apporteertraining
  1. Home
  2. Jacht & Wedstrijden
  3. Apporteertraining

Met regelmaat geeft de Gebruikshondencommissie, voor leden van de vereniging, een ondersteunende training voor SJP en Meervoudige Apporteer Proeven (MAP).

Natuurlijke aanleg

Van nature bezit de Drentsche Patrijshond, net als andere jachthonden, de eigenschappen die ze op de jacht nodig hebben. Die eigenschappen moeten echter wel ontwikkeld- en in goede banen geleid worden. Vooral omdat ons ras behept is met een aantal specifieke bijzonderheden: eigenwijs, gevoelig, maar ook erg slim.
Een goede opleiding voor het gebruik op de jacht is daarom onmisbaar. Succesvol trainen betekent nagenoeg dagelijks bewust en consequent bezig zijn met de hond.

Apporteertraining

Van de Drentenvoorjager vraagt het Drenten-specifieke karakter veel enthousiasme, doorzettingsvermogen en uiteraard tijd om te oefenen. Daarom heeft de Gebruikshondencommissie (GBC) in het verleden trainingen gegeven om onze ervaren Drent op te leiden tot een bruikbare jachthond. De GBC vezorgt dit met enige regelmaat, doch niet elk jaar.
Deze bijeenkomsten zijn gericht op het werk na het schot. Dat houdt in het opzoeken en het binnen brengen van geschoten wild (en dummy’s), waarbij er vooral voor gezorgd wordt dat de hond succes zal hebben.
Door deze manier van trainen blijkt dat het niveau van de Drent op dit gebied de laatste jaren is verbeterd, getuige de stijgende resultaten op de MAP proeven al blijft het op het totale ras een zeer laag percentage.