Welkom,

Pups
Pups

Algemene informatie over Drentsche Patrijshondenpups

Pups

De Drentsche Patrijshond is een allround Staande jachthond, die werkt vóór en na het schot. De Drent is een actieve hond, die naast voldoende beweging ook voldoende geestelijke uitdaging ( jachttraining o.i.d.) nodig heeft.

De Drent is intelligent, waaks en eigenwijs maar ook zeer gehecht aan het gezin (aanhankelijk) en gevoelig voor stemmingen in huis. De Drent is niet “van nature gehoorzaam”, zoals u vaak kunt lezen. De Drent heeft een consequente opvoeding nodig en moet goed en gedoseerd gesocialiseerd worden.

Als bovenstaande eigenschappen u aanspreken en u heeft genoeg tijd om de pup consequent op te voeden en later voldoende tijd om de hond de aandacht te geven die hij/zij verdient, dan kan de Drentsche Patrijshond de juiste hond voor u zijn.

Puplijst

Op deze website staat een puplijst. Deze lijst geeft een zo actueel mogelijk overzicht van waar op dit moment pups geboren zijn en waar op dit moment pups worden verwacht. De pups worden gefokt volgens de regels van het Verenigingsfokreglement, wat betekent dat de ouderdieren voldoen aan de eisen die de vereniging de Drentsche Patrijshond stelt.
De 'Vereniging De Drentsche Patrijshond' stelt nadrukkelijk dat de verantwoordelijkheid voor de gefokte pups te allen tijde bij de fokker ligt.

Voor informatie over de geboren pups en de te verwachte nesten op de Puplijst kunt u contact opnemen met de desbetreffende fokkers. Bij plaatsing van de pups, zijn ze meerdere malen ontwormd en hebben ze minimaal hun 1e enting ontvangen. Bovendien krijgen ze een dierenpaspoort/vaccinatieboekje mee. Tevens zijn ze gechipt door de Raad van Beheer en is er een stamboom voor hen aangevraagd. De prijs van een pup wordt door de fokker bepaald.

De fokkers van de aangeboden pups zijn lid van de 'Vereniging De Drentsche Patrijshond' en zijn verplicht om gebruik te maken van een koopcontract.

Een (voorbeeld) koopcontract kunt u hier kunt downloaden.

 

Contact informatie

Bent u geïnteresseerd in een Drentsche Patrijshond en wilt u meer weten over het ras, dan kunt u contact op te nemen met de pupinfo via e-mail of de telefoon (+31 641 337 394). Of via het online contactformulier.
Wij zullen ons uiterste best doen om al uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Op werkdagen zijn wij te bereiken tussen 9.00 en 20.00 uur.