Welkom,

Herplaatser aanbieden
Herplaatser aanbieden
  1. Home
  2. Ik wil een Drent!
  3. Herplaatsers
  4. Herplaatser aanbieden

Aanmelden herplaatser

Het herplaatsen van uw Drent is bijna altijd een emotioneel gebeuren. Wij proberen de herplaatsing daarom zo zorgvuldig mogelijk te doen, maar we zijn slechts een intermediair tussen aanbieder en aannemer. Om een en ander zo goed mogelijk te laten functioneren, gelden voor het aanbieden van uw Drent voor overplaatsing de volgende voorwaarden:

  • Drenten die in het bezit zijn van een stamboom, komen in principe in aanmerking voor overplaatsing via de Vereniging “de Drentsche Patrijshond”.
  • Drenten met karakterproblemen komen niet voor overplaatsing in aanmerking.
  • De aanbieder van de Drent dient eigenaar te zijn en in het bezit te zijn van de stamboom.
  • Voor Drenten geboren na 1 november 2006 dient u ook in het bezit te zijn van het registratiebewijs.
  • De kosten voor overplaatsing zijn voor leden € 25,00 en voor niet-leden € 50,00 ongeacht of de hond daadwerkelijk wordt herplaatst.

Wanneer u nog meer vragen heeft omtrent herplaatsing/herplaatsers, kunt u contact opnemen met herplaatsers@drentschepatrijshond.org.

Door het invullen en digitaal versturen van het ‘Formulier aanbieden’, kunt u de hond aanbieden voor herplaatsing.

Na ontvangst van het formulier en betaling wordt de overplaatsingsprocedure in gang gezet, te beginnen met een uitgebreid (telefoon)gesprek en samen opstellen van de tekst voor informatie over de hond.

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met uw fokker. Dit is in de meeste gevallen de beste weg, omdat de hond daar ook mee vertrouwd is.