Welkom,

herplaatser Teun
herplaatser Teun

Naam: Teun

STATUS
Zoekt nieuw baasje
GESLACHT
Reu
Gecastreerd
REDEN
Te weinig tijd & beweging kunnen bieden
GEVACCINEERD
Ja

Leeftijd: 5 jaar

RAS
Drentsche Patrijshond
STAMBOOM
Ja
CONTACT
herplaatsers@drentschepatrijshond.org
GEGEVENS HERPLAATSER

KAN BIJ HONDEN?
Redelijk
KAN BIJ KATTEN?
Redelijk
KAN BIJ KINDEREN?
Een beetje
IS DE HOND ZINDERLIJK?
Ja
KAN DE HOND LOSLOPEN?
Ja
KAN DE HOND TEGEN AUTORIJDEN?
Ja, gaat goed
KAN DE HOND ALLEEN ZIJN?
Ja
IS DE HOND GEHOORZAAM?
Luistert redelijk goed
IS GEWEND AAN BENCH?
Ja
HEEFT DE HOND ANGSTEN?
-
ANDERDE BIJZONDERHEDEN GEDRAG?
-
TRAINING GEVOLGD?
Puppycursus, Vervolgcursus
OMSCHRIJVING
Er is bij ons een 5 jaar jonge reu voor herplaatsing aangeboden. Hij komt uit de regio Drenthe. De huidige eigenaren zoeken een nieuw thuis voor Teun omdat ze hem niet voldoende uitdaging en beweging meer kunnen bieden.
Teun is een energieke hond die op dit moment een paar kilootjes te zwaar is. Dit is mede het gevolg van te weinig beweging. De eigenaren nemen hem nog regelmatig mee naast de fiets wat Teun helemaal geweldig vindt. In het begin kan het hem niet hard genoeg gaan maar daardoor is hij al snel moe. Als hij tijdens de wandelingen een andere hond tegen komt wil hij het liefst spelen. Niet iedere hondeneigenaar is hiervan gediend en helemaal bij kleine hondjes is hij vaak wat aan de lompe kant. Als gevolg daarvan schrikt het bewuste hondje vaak met een boze eigenaar als gevolg. Hij heeft nog nooit kwaad in de zin gehad en heeft ook nog nooit gebeten.
De eigenaren hebben niet echt werk gemaakt van de commando´s, maar als ze wandelen en ze roepen komt hij nagenoeg altijd terug. Hij houdt de baasjes altijd in de gaten als hij los loopt. Hij heeft een duidelijke baas nodig die vooral consequent is. Geef Teun nu 1 vinger en hij neemt je hele hand. Hij heeft een puppycursus gevolgd en is het gewend om bij afwezigheid van de baas rustig in de bench te zitten. Hij sloopt niets. ’s Nachts slaapt hij altijd zonder problemen in de bench, dit is echt zijn veilige plekje. Hij is sociaal naar andere honden en is opgegroeid met 2 katten die altijd de baas waren toen ze nog in leven waren. Er zijn geen bijzonderheden te melden over eventuele angsten. Hij heeft geen vuurwerkangst of angst voor onweer. Wel kan hij even piepen als de sirenes afgaan op de eerste maandag van de maand maar dit is geen echte angst. De eigenaren zoeken echt een goed thuis voor hem. Liefst met een andere hond waar hij mee kan spelen, maar vooral iemand die consequent is, hem voldoende uitdaging en beweging kan bieden.
Hij is sociaal naar andere honden en is opgegroeid met 2 katten die altijd de baas waren toen ze nog in leven waren. Hij heeft geen vuurwerkangst of angst voor onweer. Wel kan hij even piepen als de sirenes afgaan op de eerste maandag van de maand. De eigenaren zoeken echt een goed thuis voor hem. Liefst een huis met voldoende ruimte om het huis én wellicht met een andere hond waar hij mee kan spelen, maar vooral iemand die consequent en duidelijk naar hem is, hem voldoende uitdaging en beweging kan bieden.
Interesse? Bij interesse in Teun ontvangen wij graag een mail van u, voorzien van uw gegevens, met daarbij een uitgebreide onderbouwing, waarom juist u het geschikte baasje voor hem bent! Er zal een selectie worden doorgestuurd naar de eigenaren en zij beslissen zelf met welke belangstellende zij contact leggen.

AANVULLENDE FOTO'S: