Welkom,

herplaatser Oscar
herplaatser Oscar

Naam: Oscar

STATUS
Zoekt nieuw baasje
GESLACHT
Reu
REDEN
Verhuizing eigenaren naar appartement
GEVACCINEERD
Ja

Leeftijd: 8 jaar

RAS
Drentsche Patrijshond
STAMBOOM
Ja
CONTACT
herplaatsers@drentschepatrijshond.org
GEGEVENS HERPLAATSER

KAN BIJ HONDEN?
Een beetje
KAN BIJ KATTEN?
Nee
KAN BIJ KINDEREN?
Ja
IS DE HOND ZINDELIJK?
Ja
KAN DE HOND LOSLOPEN?
Ja
KAN DE HOND TEGEN AUTORIJDEN?
Gaat redelijk
KAN DE HOND ALLEEN ZIJN?
Ja
IS DE HOND GEHOORZAAM?
Luistert redelijk goed
IS GEWEND AAN BENCH?
Nee
HEEFT DE HOND ANGSTEN?
Snel bang van situaties die hem niet vertrouwd zijn
ANDERDE BIJZONDERHEDEN GEDRAG?
Vertoont wat onzeker (angstig?) gedrag jegens andere honden
TRAINING GEVOLGD?
Geen
OMSCHRIJVING
Oscar is een niet gecastreerde reu van 8,5 jaar. Hij is een lieve hond die gevoelig is voor onbekende situaties en bang voor harde knallen. Hij woont op dit moment in Zutendaal (België).
Hij houdt van wandelen maar zijn vrouwtje durft dit alleen aangelijnd omdat hij graag zijn neus achterna gaat. Als dat gebeurt luistert hij niet meer en zodoende heeft ze hem al 2 keer moeten zoeken. Dat is ook meteen de reden dat het niet echt bekend is of hij met andere honden overweg kan. Met 1 hond kan hij prima, dat is de buurhond. Dit is een teefje van 2 jaar oud. Hij vindt haar wel snel te druk, dan zoekt hij de rust op.
Oscar gaat niet vaak mee met de auto. De laatste jaren gaat hij enkel in de auto wanneer hij naar zijn jaarlijkse controle en entingen bij de arts moet. Zodoende vindt hij autorijden best spannend. Hij springt met alle gemak en zonder twijfel in de auto, maar tijdens de rit is hij onrustig. Hij vindt het vaak leuk als er bezoek komt maar wil niet meteen opgezocht en aangehaald worden. Als het bezoek hem eerst negeert totdat hij zelf aandacht komt vragen kunnen ze hem vaak heerlijk aaien. Tijdens het eten wil hij echt met rust gelaten worden.
Thuis luistert hij best goed. Hij vindt de aandacht van de 2 kleinkinderen heerlijk! Oscar kan prima een tijdje alleen zijn zonder kattenkwaad uit te halen. Wel zal hij op zoek gaan als hij ergens iets lekkers heeft geroken.
Zijn baasjes zijn op zoek naar een goed thuis voor hem omdat ze op termijn zelf naar een appartement verhuizen. Oscar is graag buiten dus liefst een nieuwe baas met een (grote) tuin.
Interesse? Bij interesse in Oscar, ontvangen wij graag een reactie van u met een uitgebreide onderbouwing, met uw gezinssamenstelling, woon-, werksituatie én waarom juist u het geschikte baasje voor hem bent. Dit kunt u sturen naar emailadres: herplaatsers@drentschepatrijshond.org of door het formulier interesse in te vullen. Uw motivatie en gegevens worden doorgestuurd naar de eigenaren van Oscar en zij beslissen zelf met welke belangstellende zij contact leggen.

AANVULLENDE FOTO'S: