Welkom,

Fokkersbijeenkomst over outcross

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Fokkersbijeenkomst over outcross

Op zaterdagmiddag 16 december van 13.30-16.00u organiseert de Fokbeleidscommissie in buurthuis De Meerpaal in Ede voor alle fokkers en aankomende fokkers een bijeenkomst over outcross.

De FBC werkt momenteel aan het Plan van Aanpak voor outcross dat zowel door onze ALV als de Raad van Beheer moet worden goedgekeurd. Na gesprekken met bestuur en GBC, willen we ook de fokkers en aankomende fokkers uitnodigen om daarover mee te denken. Het zijn immers de fokkers die het PvA moeten uitvoeren. Het plan wordt voor vele jaren vastgelegd en kan niet zomaar worden veranderd. Dus het is belangrijk dat we het gelijk goed doen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld over vragen als hoe streng we zijn in de eisen voor het donorras of de donorhond. Wie gaat de extra gezondheidsonderzoeken betalen? Wie bepaalt met welke honden verder kan worden gefokt? Wie kiest de reuen van het andere en het eigen ras? Wie zorgt voor voldoende pupkopers? Gaan we een paar rassen vaak gebruiken of een heleboel rassen eenmalig?

Daarnaast gaan we tijdens de bijeenkomst dieper in op hoe eigenschappen vererven en hoe je daar met outcross rekening mee kunt houden. Oftewel: hoe zorgen we dat de Drent de Drent blijft? En natuurlijk kijken we alvast welke rassen geschikt zijn om in te kruisen. Er is alle ruimte om vragen te stellen over allerlei praktische zaken die bij outcross komen kijken.

Heb jij specifieke vragen over outcross, stuur die aan ons op, dan kunnen we daar bij de voorbereiding rekening mee houden.

De bijeenkomst is op zaterdagmiddag 16 december, 13.30-16.00u in Ede in de grote zaal van  buurthuis De Meerpaal, Industrielaan 1, 6717 EL Ede. Er is in de nabije omgeving voldoende gratis parkeerruimte.

Wil je je tevoren aanmelden voor de outcrossbijeenkomst via fbc@drentschepatrijshond.org

2 oktober 2023
FBC | Nieuws
Webredactie
Vereniging "de Drentsche Patrijshond"
[ba_social_share show_text="off" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][ba_social_share_child _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="facebook" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="email" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type="whatsapp" _builder_version="4.18.0" _module_preset="default" global_colors_info="{}" theme_builder_area="et_body_layout"][/ba_social_share_child][/ba_social_share]