Welkom,

Hulp bij fokken
Hulp bij fokken

Wil jij weleens een nestje fokken? De FIT-groep helpt!
Het is voor ons ras heel belangrijk dat met zoveel mogelijk verschillende honden wordt gefokt.
Heb jij een teef? Wil je daar weleens een nestje mee fokken? Super leuk. Je hebt ongetwijfeld heel veel vragen. De FIT-groep (Fok Informatie Teven) helpt je graag.

We organiseren informatieavonden en bieden ondersteuning.
Want fokken is leuk, maar er komt ook veel bij kijken. En ook als je twijfelt of je een nestje wilt fokken kun je ons mailen. We nemen dan contact met je op en kijken samen met jou of fokken iets voor jou is.

Je krijgt ook persoonlijke informatie
Je kunt hulp en informatie vragen aan ervaren fokkers. Dat is een belangrijke aanvulling op alle informatie die je op internet kunt vinden. Wij zijn er om jou te helpen. Onze groep bestaat uit ervaren en beginnende fokkers. We bekijken als FIT-groep waar behoefte aan is en spelen daarop in.

Je hoeft natuurlijk niet meteen fokker te worden.
Denk jij bij het woord fokker ook aan iemand die heel veel nesten fokt? Dat hoeft niet. Sommige mensen fokken maar één keer een nestje. Anderen krijgen elk jaar wel een nest. De FIT-groep is er voor iedereen die wil beginnen met fokken. Ook als het maar voor één keer is.

Bekijk alvast ons stappenplan
Hierin lees je waar je rekening mee moet houden. Waar moet je hond aan voldoen? Bij wie moet je wat melden? Bij wie kun je aankloppen met vragen? Download het stappenplan. Dat helpt je al een beetje op weg. 

Vragen, twijfels of gewoon nieuwsgierig?
Stuur een mail naar: fokinformatieteven@drentschepatijshond.org. Wij nemen dan contact met je op.