Welkom,

Voorwaarden dekreu
Voorwaarden dekreu
  1. Home
  2. Fokkerij
  3. Dekreuen
  4. Voorwaarden dekreu

Zo veel mogelijk verschillende reuen moeten ingezet worden als dekreu. Dat is belangrijk voor toekomst van ons. Daarom nodigen we je van harte uit om jouw reu te plaatsen op de Dekreuenlijst van de Vereniging. Je hond moet voldoen aan de voorwaarden hieronder.

De reu moet voldoen aan alle voorwaarden uit het Verenigings Fokreglement. Bekijk het fokreglement hier. Daarin staan de meest recente voorwaarden beschreven. Onder deze voorwaarden vallen gezondheidsonderzoeken  en exterieurkeuringen. Daarnaast moet de reu minimaal 18 maanden oud zijn en moet jijzelf lid zijn van de Vereniging.

Voor plaatsing van een reu op de dekreulijst moet je de volgende dingen opsturen

  • Twee digitale foto’s: één foto van de reu waarop hij stilstaat. Dat noemen we ‘in stand’. Alle vier de poten moeten zichtbaar zijn. En één foto van de kop van de reu.
  • Registratieformulier Dekreuenlijst. Met dit formulier stuur je ons informatie over de uitslagen van verschillende keuringen.

Je kunt ook informatie over de jachtkwaliteiten van jouw reu laten vermelden op de Dekreuenlijst
Denk aan gebruik van de hond in de praktijkjacht of behaalde diploma's op jachtwedstrijden. Ook daarvoor gebruik je het formulier hierboven. De reu kan tot zijn 12de verjaardag op de Dekreuenlijst blijven.

Heb je nog vragen over de Dekreuenlijst, dan kun je ons mailen. Wil je ons ook mailen als je jouw reu van de Dekreuenlijst wilt afhalen?