Welkom,

Voorwaarden reu
Voorwaarden reu
 1. Home
 2. Fokkerij
 3. Dekreuen
 4. Voorwaarden reu

De voorwaarden voor plaatsing op de Dekreuenlijst van 'Vereniging de Drentsche Patrijshond' zijn:

 • De reu moet minimaal twee keer hebben deelgenomen aan een door de Raad van Beheer en/of FCI gereglementeerde expositie en/of door de rasvereniging georganiseerde (kampioenschap)clubmatch en/of Fokdag en/of Reuendag en daar de kwalificatie “Zeer Goed” of “Uitmuntend” op elke expositie te hebben behaald, toegekend door twee verschillende voor het ras bevoegde Nederlandse exterieurkeurmeesters (zie: https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/keurmeesters/keurmeesters-online/.) OF hebben deelgenomen aan een door de Raad van Beheer of FCI gereglementeerde expositie of door de rasvereniging georganiseerde (kampioenschap)clubmatch of Fokdag of Reuendag en daar eenmaal de kwalificatie “Zeer Goed” of Uitmuntend hebben behaald, toegekend door een voor het ras bevoegde Nederlandse exterieurkeurmeester EN minimaal een SJP C diploma of tenminste een kwalificatie “Goed” in de openklas, speciaal of jeugdklas van een onder auspiciën van ORWEJA georganiseerde voorjaar- of najaarsveldwedstrijd
 • De reu moet zijn onderzocht op Heupdysplasie & Elleboogdysplasie, dit is verplicht. De foto’s moeten gemaakt worden door een dierenarts die daartoe is geautoriseerd door de Raad van Beheer, afd. Gedrag Gezondheid en Welzijn (GGW). De uitslag voor HD moet zijn: A of B. De uitslag voor ED moet zijn vrij.
 • De reu moet eenmaal zijn onderzocht op erfelijk beschouwde oogafwijkingen (ECVO oogonderzoek). Een lijst van bevoegde specialisten vindt u op: https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/ecvo-oogonderzoek/. Het ECVO oogonderzoek kunt u ook laten doen op de fokdag die jaarlijks door de vereniging wordt georganiseerd. Het onderzoek is één jaar geldig. De beoordeling moet "vrij” van PRA en Cataract zijn. Na de dag waarop de reu vijf jaar is geworden, volstaat één oogonderzoek met de beoordeling "vrij" voor PRA en cataract. Bij plaatsing op de lijst mag het onderzoek zijn verlopen.
 • Er moeten twee foto's van de reu ingeleverd worden, één foto van de reu in stand waarbij alle vier de poten zichtbaar zijn en één foto van de kop van de reu (beide foto's van een goede (digitale) kwaliteit en het liefst met rustige achtergrond).
 • Het is mogelijk om jachtkwaliteiten door te geven. Denk aan gebruik van de hond in de praktijkjacht of behaalde diploma's op jachtwedstrijden. Deze extra  informatie wordt bij de gegevens van de reu op de lijst geplaatst.
 • De eigenaar/eigenaresse moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging de Drentsche Patrijshond (als lid krijgt u alle faciliteiten van de Vereniging en minimaal vijf maal per jaar het verenigingsblad 'Onze Drent').
 • De reu mag maximaal drie geslaagde dekkingen per 12 maanden verrichten met een totaal van maximum 9 geslaagde dekkingen gedurende zijn leven. Na het behalen van dit aantal
 • De reu kan tot zijn 12de verjaardag geplaatst blijven op de dekreuenlijst.

 

Omdat niet alle gegevens (tijdig) bij het Register bekend zijn vragen wij u kopieën van bovenstaande gegevens per mail of per post naar onderstaand adres te sturen.

Wanneer de reu voldoet aan bovenstaande voorwaarden wordt hij geplaatst op de dekreuenlijst. Het ECVO oogonderzoek hoeft bij plaatsing op de lijst niet geldig te zijn.

Echter bij aanvraag van een fokcombinatie moeten de reu en de teef in bezit zijn van een geldig oogonderzoek. 

Een reu die in drie verschillende combinaties nakomelingen heeft met eenzelfde erfelijke ziekte of aandoening moet worden teruggetrokken uit de fokkerij. Hij zal, na contact met de eigenaar, van de dekreuenlijst worden verwijderd.

Wilt u uw reu niet meer voor de fokkerij inzetten, wilt u dan zo vriendelijk zijn om uw reu van de dekreuenlijst te laten verwijderen. Dat kan eenvoudig via een mailtje.

Hebt u nog vragen, dan kunt u deze mailen of naar onderstaand adres sturen. Ik zal proberen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

T. (Tiny) Key
Molengraafseweg 14
5281 LN Boxtel
0411 67 47 83
e-mail