Welkom,

Melding ziekte of overlijden
Melding ziekte of overlijden
  1. Home
  2. Fokkerij
  3. Database ZooEasy
  4. Melding ziekte of overlijden

Melden is heel belangrijk

Is jouw hond ziek? Of is jouw hond overleden? Dat is heel vervelend en verdrietig. Voor het ras is het belangrijk dat we weten welke ziektes er voorkomen. En dat we weten waaraan een hond is overleden. Alleen zo kunnen we erfelijke gezondheidsproblemen tijdig in kaart brengen en wellicht een trend signaleren. Dat is ontzettend belangrijk voor het maken van het fokbeleid. En het is belangrijke informatie voor fokkers.

Melden kan altijd, ook als je geen lid bent

Alle eigenaren kunnen met het formulier hieronder een melding doen over de gezondheid van de hond. Je hoeft niet lid te zijn. Je hoeft ook geen leesaccount te hebben voor het register in ZooEasy.

Bij twijfel altijd melden

Twijfel je of je de ziekte van jouw hond belangrijk genoeg is om te melden? Altijd doen! De beheerders van het register weten goed wat ze wel en niet registreren. Wees niet bang dat er ineens een enge ziekte bij jouw hond staat. Ze stellen vaak nog aanvullende vragen en gaan zorgvuldig om met de gezondheidsgegevens van jouw hond.

Overleden honden?

Het is ook fijn als je ons informeert over het overlijden van jouw hond. Ook als dit al langer is geleden. De doodsoorzaak is nuttige informatie. En je voorkomt zo dat we je bijvoorbeeld nog een gezondheidsenquête sturen voor jouw overleden hond.

Leden van de vereniging kunnen een stukje schrijven over hun overleden hond voor publicatie in ons verenigingsblad 'Onze Drent' en voor de website.