Welkom,

Fokdag 2020 en 2021

  1. Home
  2. Nieuws
  3. EVC
  4. Fokdag 2020 en 2021

De eerstvolgende Fokdag zal plaatsvinden op 2 oktober 2021 in de Hanzehal Zutphen, Fanny blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen.
De eigenaren van alle jonge honden die qua leeftijd in aanmerking komen, zullen worden worden uitgenodigd, evenals de eigenaren van de ouder-honden.

Ook de honden die in eerste instantie waren uitgenodigd voor de Fokdag 2020, die helaas is afgelast vanwege de corona-beperkingen, zullen opnieuw een uitnodiging ontvangen. We realiseren ons dat de opkomst van die honden misschien iets minder zal zijn dan van de '2021-honden', maar we zijn blij met elke Drent die we mogen verwelkomen op de Fokdag. 
Als er van een nest weinig honden aanwezig zijn, zullen de jonge honden individueel worden gekeurd.

Behalve dat deze dag van groot belang is voor het behoud en de ontwikkeling van het ras Drentsche Patrijshond, is het altijd een gezellig weerzien van fokkers en pupkopers. En, last but not least: van alle jonge honden wordt door een erkende keurmeester een officieel keurrapport opgesteld. Als u fokplannen heeft (of misschien nog krijgt) telt dit keurrapport mee bij het voldoen aan de criteria van het VFR (verenigingsfokreglement). Bovendien is er de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief een oogonderzoek (ECVO) te laten doen bij uw hond. Een goed resultaat van dit onderzoek is één van de voorwaarden om te voldoen aan het VFR.

Uiteraard zullen alle op 2 oktober geldende corona-maatregelen in acht worden genomen.

 

 

 

 

18 september 2021
EVC | Nieuws
Webredactie