Welkom,

Eerstvolgende Nestreünie
Eerstvolgende Nestreünie
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Nestreünie
  4. Eerstvolgende Nestreünie

De Nestreünie zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024 in de Hanzehal Zutphen, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen.

De eigenaren van alle jonge honden die qua leeftijd in aanmerking komen, worden per email uitgenodigd, evenals de eigenaren van de ouder-honden. Zij kunnen laten weten of ze wel of niet meedoen d.m.v een antwoord-email aan nestreunie@drentschepatrijshond.org. Deze Nestreünie is voor nesten die geboren zijn in de periode 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2022.

We hopen er een gezellig Drenten-evenement van te maken. Zonder het serieuze karakter van de Nestreünie tekort te doen, willen we er een leuke en leerzame dag van maken voor iedereen: zowel voor degenen die al veel ervaring hebben met de Drentsche Patrijshond als voor degenen met iets minder ervaring.

Ringtraining

Alle deelnemers hebben de gelegenheid om mee te doen aan een korte ringtraining voorafgaand aan het moment dat u de ring in gaat. Vooral voor onervaren eigenaren van nakomelingen is dat fijn. Een paar goede tips zorgen ervoor dat het bij de nestkeuring soepel verloopt.

Deelnemers wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij het secretariaat. Daar wordt een catalogus en een draagnummer uitgereikt.

Iedereen is welkom!

Ook als u niet deelneemt aan de Nestreünie en/of geen lid bent van de vereniging. Voor alle liefhebbers is het een leuk evenement om (beter) kennis te maken met de Drentsche Patrijshond. Rest niets anders dan te zeggen: Tot ziens!

Belang van de Nestreünie
Een Nestreünie is van groot belang is voor het behoud en de ontwikkeling van het ras Drentsche Patrijshond, maar het is ook altijd een gezellig weerzien van de fokkers, de reu-eigenaren en de eigenaren van de nakomelingen. En, last but not least: van alle jonge honden wordt door een erkende keurmeester een officieel keurrapport opgesteld. Als u fokplannen heeft (of misschien nog krijgt) telt dit keurrapport mee bij het voldoen aan de criteria van het VFR (verenigingsfokreglement).

Oogonderzoek
Tijdens de Nestreünie is er gelegenheid om een ECVO-oogonderzoek te laten doen bij uw Drent. Dit is mogelijk voor elke Drentsche Patrijshond, ongeacht of u als eigenaar deelnemer bent aan de Nestreünie of lid bent van de vereniging. Voor leden van de vereniging geldt een sterk gereduceerd tarief van slechts € 30,00, als u geen lid bent kost een onderzoek € 60,00. Een goed resultaat van dit onderzoek is een voorwaarde om te voldoen aan het VFR.

Gedurende de periode dat de inschrijving voor het oogonderzoek openstaat (een aantal weken voorafgaand aan een Nestreünie) kunt zich aanmelden voor een oogonderzoek door op deze link te klikken. U voldoet dan ook direct de kosten. Als u zicht heeft aangemeld maar niet op de Nestreünie aanwezig kunt zijn, kunt u vragen om teruggave van de kosten. We houden een bedrag van € 5,- in voor de gemaakte kosten van het officiële formulier dat we dan al hebben 'verbruikt'.