Welkom,

Wat is een Kampioensclubmatch?
Wat is een Kampioensclubmatch?
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Kampioensclubmatch
  4. Wat is een Kampioensclubmatch?

Eenmaal per jaar, meestal in de maand juni, wordt een Kampioenschapsclubmatch georganiseerd. Dit is een tentoonstelling met 'C.A.C.-toekenning' (verklaring van deze afkorting vindt u op deze website), waar de honden door een erkende Drenten-keurmeester worden gekeurd.

De kampioensclubmatch volgt de normen en reglementen van de Raad van Beheer en staat open voor alle Drentsche Patrijshonden die eigendom zijn van Nederlandse ingezetenen of van buitenlandse leden van onze vereniging. De honden moeten zijn ingeschreven in het NHSB (Nederlands Honden Stamboek) of  in een erkend buitenlands stamboek.

U kunt inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier op deze website.

Hoe is de gang van zaken op de kampioensclubmatch?

Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u ongeveer een week van tevoren (per post of per e-mail) een bewijs van inschrijving. Hierop staat o.a. uw inschrijfnummer. Met dit bewijs meldt u zich bij het secretariaat. U moet ook het vaccinatieboekje van de hond meenemen. Buitenlandse inschrijvers moeten ook een recente rabiës(hondsdolheid)-verklaring bij zich hebben en die kunnen overleggen als daarom gevraagd wordt. Volgens de reglementen van de Raad van Beheer worden alleen ingeschreven Drenten toegelaten. Dus geen andere honden, zoals op een Fokdag wel is toegestaan. Monorchide of cryptorchide reuen worden niet toegelaten.

Bij het secretariaat ontvangt u de catalogus en een draagnummer. Het draagnummer speldt u op uw borst. Hierdoor bent u herkenbaar voor het ringpersoneel. In de catalogus kunt u zien bij welke ring u moet zijn. Zowel in de catalogus als op het bord bij de ring staat de volgorde van de keuringen vermeld. Als u aan de beurt bent, zal de ringmeester bij de ring u oproepen, maar let ook zelf op uw beurt. In de ring volgt u de ringmeester aanwijzingen van de ringmeester. Wanneer u aan de beurt bent, wordt uw hond individueel gekeurd door de keurmeester.

 

Het is handig om op deze dag een stoeltje en voor de hond een drinkbak en kleedje mee te nemen. U kunt ook een bench meenemen, meestal lukt het wel daar een plaatsje voor te vinden. Verder is heel belangrijk: een goed humeur, ook als de uitslag mocht 'tegenvallen'. Natuurlijk is er maar één Drent de beste en liefste is van allemaal: dat is en blijft uw eigen Drent!

Elke gekeurde Drent krijgt een officieel keurverslag met de kwalificatie U (uitstekend), ZG (zeer goed), G (goed) of M (matig).  In de baby-en puppyklas, koppelklas en kind-hondshow worden de genoemde kwalificties niet toegekend.

De beste vier honden van elke klasse met minimaal U of ZG, komen ’s middags in de erering. De hond die 1e is geworden in zijn/haar klasse en een U-kwalificatie heeft, komt uit tegen de 1e -U-honden van hetzelfde geslacht van de andere klassen. Op die manier wordt de beste reu en de beste teef gekozen. De beste reu en beste teef komen tegen elkaar uit en één van deze wordt Beste van de Kampioensclubmatch en ontvangt de titel Clubwinnaar met jaartal. De op één na beste hond wordt Reserve Kampioen.

FOTO'S CLUBMATCHES

Activiteiten voor de kinderen op een Kampioensclubmatch

De Kind/Hond show is een leuke mogelijkheid voor kinderen om met 'hun' Drent mee te doen. Het is niet noodzakelijk dat de hond is ingeschreven voor een andere klasse. De keuring wordt verricht door een erkende keurmeester.

Er zijn twee leeftijdsgroepen voor de kinderen:

  • 6 t/m 9 jaar
  • 10 t/m 12 jaar

U kunt zich aanmelden d.m.v. het inschrijfformulier op deze website, maar ook op de dag zelf bij het kampioensclubmatch-secretariaat. Er zijn geen kosten verbonden aan met meedoen aan de Kind-Hond-Show.

De kind-hond show vindt plaats na de lunch bij aanvang van het middagprogramma in de Erering.