Welkom,

Aankondiging Fokdag
Aankondiging Fokdag

De eerstvolgende Fokdag zal plaatsvinden op 2 oktober 2021
in de Hanzehal Zutphen, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen.

De eigenaren van alle jonge honden die qua leeftijd in aanmerking komen, zullen worden worden uitgenodigd, evenals de eigenaren van de ouder-honden.

Ook de honden die in eerste instantie waren uitgenodigd voor de Fokdag 2020, die helaas is afgelast vanwege de corona-beperkingen, zullen opnieuw een uitnodiging ontvangen. We realiseren ons dat de opkomst van die honden misschien iets minder zal zijn dan van de '2021-honden', maar we zijn blij met elke Drent die we mogen verwelkomen op de Fokdag. Als er van een nest weinig honden aanwezig zijn, zullen de jonge honden individueel worden gekeurd.

Welke honden zijn uitgenodig?

Uitgenodigd zijn alle honden die geboren zijn vóór 1 december 2019 (en die nog niet zijn uitgenodigd voor een eerdere fokdag). Door corona is de  fokdag 2020 niet doorgegaan en de fokdag 2021 uitgesteld. Daardoor ligt de leeftijd van de honden voor de fokdag in oktober 2021 hoger dan gebruikelijk. In april 2022 wordt de volgende fokdag georganiseerd en dan kunnen we weer aanhouden dat de honden worden uitgenodigd die in april 2022 niet ouder zijn dan tweeënhalf jaar. Als uw hond vóór 1 december 2021 is geboren en u bent niet uitgenodigd, wilt u dan onderstaand formulier invullen om u aan te melden. 

Belang van de Fokdag

Behalve dat deze dag van groot belang is voor het behoud en de ontwikkeling van het ras Drentsche Patrijshond, is het altijd een gezellig weerzien van fokkers en pupkopers. En, last but not least: van alle jonge honden wordt door een erkende keurmeester een officieel keurrapport opgesteld. Als u fokplannen heeft (of misschien nog krijgt) telt dit keurrapport mee bij het voldoen aan de criteria van het VFR (verenigingsfokreglement). Bovendien is er de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief een oogonderzoek (ECVO) te laten doen bij uw hond. Een goed resultaat van dit onderzoek is één van de voorwaarden om te voldoen aan het VFR.