Welkom,

Eerstvolgende Fokdag
Eerstvolgende Fokdag
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Fokdag
  4. Eerstvolgende Fokdag

De Fokdag zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart 2023 in de Hanzehal Zutphen, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen. De zaal is open vanaf 8:30 uur, de keuringen beginnen om 9:30 uur.

De eigenaren van alle jonge honden die qua leeftijd in aanmerking komen, worden uitgenodigd, evenals de eigenaren van de ouder-honden. Zij kunnen laten weten of ze wel of niet meedoen aan de Fokdag d.m.v een email aan fokdagen@drentschepatrijshond.org. Voorheen vond aan- of afmelding plaats door een webformulier in te vullen, dat is niet meer nodig.

We hopen er een gezellig Drenten-evenement van te maken. Zonder het serieuze karakter van de Fokdag tekort te doen, willen we er een leuke en leerzame dag van maken voor iedereen: zowel voor degenen die al veel ervaring hebben met de Drentsche Patrijshond als voor degenen met iets minder ervaring.

Alle deelnemers hebben de gelegenheid om mee te doen aan een korte ringtraining voorafgaand aan het moment dat u de ring in gaat. Vooral voor onervaren eigenaren van nakomelingen is dat fijn. Een paar goede tips zorgen ervoor dat het bij de nestkeuring soepel verloopt.

Deelnemers wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij het secretariaat. Daar wordt een catalogus en een draagnummer uitgereikt. Ook ontvangt elke deelnemer twee consumptiebonnen: één voor koffie/thee/frisfdrank en de ander voor een koek. Deze bonnen kunnen worden besteed in het horeca-deel van de locatie.

Iedereen is welkom!

Ook als u geen deelnemer bent aan de Fokdag of geen lid van de vereniging. Voor alle liefhebbers is het een leuk evenement om (beter) kennis te maken met de Drentsche Patrijshond. Rest niets anders dan te zeggen: ik hoop tot 2 april in Zutphen, tot ziens!

Belang van de Fokdag
Een fokdag is van groot belang is voor het behoud en de ontwikkeling van het ras Drentsche Patrijshond, maar het is ook altijd een gezellig weerzien van de fokkers, de reu-eigenaren en de eigenaren van de nakomelingen. En, last but not least: van alle jonge honden wordt door een erkende keurmeester een officieel keurrapport opgesteld. Als u fokplannen heeft (of misschien nog krijgt) telt dit keurrapport mee bij het voldoen aan de criteria van het VFR (verenigingsfokreglement).

Oogonderzoek
Tijdens de Fokdag is er gelegenheid om een ECVO-oogonderzoek te laten doen bij uw Drent. Dit is mogelijk voor elke Drentsche Patrijshond, ongeacht of u als eigenaar deelnemer bent aan de Fokdag of lid bent van de vereniging. Voor leden van de vereniging geldt een sterk gereduceerd tarief. Een goed resultaat van dit onderzoek is een voorwaarde om te voldoen aan het VFR.