Welkom,

Drentenwandelingen
Drentenwandelingen
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Drentenwandelingen

Tweemaal per jaar organiseert de vereniging een Drentenwandeling: één in het voorjaar (meestal op de hei) en één in het najaar (vaak op het strand). De precieze data en locaties worden aangkondigd op FaceBook, op deze website en in ons verenigingsblad 'Onze Drent'.

We verzamelen om 10.00 uur. Er staat dan koffie, cake en limonade voor u klaar. Uiteraard is er ook water en wat lekkers voor de 'Drenten'. De wandeling start rond 10.30 uur en duurt ongeveer een uur. U kunt de wandeling inkorten voor kinderen, jonge en oudere honden. Vóór vertrek spreken we signalen af om de honden aan te lijnen wanneer dat nodig is en om baas en hond te herenigen wanneer die elkaar uit het oog zijn verloren.

De wandelingen zijn een uitje voor het hele gezin met uw Drent(en) en bieden gelegenheid om eens met anderen over uw favoriete hobby te praten.

Tijdens de wandeling zoeken we een geschikt moment voor een groepsfoto.

We kunnen uiteraard geen garantie geven voor wat betreft het weer, houd dus de weersverwachtingen goed in de gaten en denk aan goede kleding. Zeker op het strand kunnen regen en wind verraderlijk zijn.

Na de wandeling eindigen we bij een horecagelegenheid voor een warme drank of een kleine lunch (consumpties zijn voor eigen rekening) en om verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Foto's Drentenwandelingen

Aanmelden voor wandeling

Najaarswandeling

Uit heel Europa komen mensen naar de mooie Nederlandse kust. Voor ons is die gelukkig een stuk dichterbij. Het is een heerlijke plek voor uw Drent om te rennen en pootje te baden, terwijl u geniet van de natuur en van de gezellige samenkomst met andere Drentenliefhebbers.

Op ZONDAG 5 november 2023 organiseert de vereniging de najaarswandeling  die ook dit jaar weer plaatsvindt op het strand van Rockanje in de gemeente Westvoorne, net onder Rotterdam.

We verzamelen om 10:00 uur nabij Tweede Slag 56, 3235 CR Rockanje. Dan staat de koffie voor u klaar. De wandeling start 10:30 uur en duurt ongeveer een uur. Op een geschikte plek maken we een groepsfoto. Het wordt vast en zeker een feestje voor u en uw Drent.

Op het strand lopen de honden los. De ervaring leert dat de groep goed bij elkaar blijft. Af en toe zullen we hergroeperen, het is fijn als uw hond dan bij u komt. Voorop lopen verenigingsmensen en er is een ‘veegploeg’ die eventuele afdwalers in de gaten houdt. Jonge of oude honden kunnen iets eerder omkeren en weer teruglopen naar het startpunt. U blijft verantwoordelijk voor uw eigen hond.

Het is mogelijk om na afloop in een horecagelegenheid uit te blazen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen (consumpties voor eigen rekening). Deelname aan de wandeling is gratis.