Welkom,

Drentenwandelingen
Drentenwandelingen
Tweemaal per jaar organiseert de Vereniging een Drentenwandeling: één in het voorjaar (meestal op de hei) en één in het najaar (vaak op het strand).

De precieze data en locaties worden zo'n drie maanden van te voren vermeld op FaceBook, op deze website en in ons verenigingsblad 'Onze Drent'.

De wandeling start rond 10.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. U kunt de wandeling inkorten voor kinderen, jonge en oudere honden. De wandelingen zijn een uitje voor het hele gezin met uw Drent(en) en bieden gelegenheid om eens met anderen over uw favoriete hobby te praten.

In de regel verzamelen we om 10.00 uur. Bij aankomst staat er koffie, cake en limonade. Uiteraard is er ook water en wat lekkers voor de 'Drenten'. Vóór vertrek spreken we signalen af om de honden aan te lijnen wanneer dat nodig is en om baas en hond te herenigen wanneer die elkaar uit het oog zijn verloren.

Tijdens de wandeling zoeken we een geschikt moment voor een groepsfoto.

Na de wandeling eindigen we meestal bij een horecagelegenheid voor een warme drank of een kleine lunch (consumpties zijn voor eigen rekening) en om verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Foto's Drentenwandelingen

Voorjaarswandeling

In de maand maart organiseert de Vereniging ieder jaar op een zondag de Voorjaarswandeling op de heide. Heerlijk genieten van de spelende honden, van de natuur en van elkaars gezelschap. We kunnen geen enkele garantie geven voor wat betreft het weer, houd dus de weersverwachtkngen goed in de gaten en denk aan goed.

 

Najaarswandeling

De Vereniging organiseert ieder jaar op een zondag in het begin van november de traditionele "Najaarswandeling op het Strand". Lekker uitwaaien op het strand en een prachtige plek voor de honden om met elkaar te rennen en te spelen. Denk dan aan goede kleding want regen en wind kunnen op het strand verraderlijk zijn.