Welkom,

Drentenwandelingen
Drentenwandelingen
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Drentenwandelingen

Tweemaal per jaar organiseert de vereniging een Drentenwandeling: één in het voorjaar (meestal op de hei) en één in het najaar (vaak op het strand). De precieze data en locaties worden aangkondigd op FaceBook, op deze website en in ons verenigingsblad 'Onze Drent'.

We verzamelen om 10.00 uur. Er staat dan koffie, cake en limonade voor u klaar. Uiteraard is er ook water en wat lekkers voor de 'Drenten'. De wandeling start rond 10.30 uur en duurt ongeveer een uur. U kunt de wandeling inkorten voor kinderen, jonge en oudere honden. Vóór vertrek spreken we signalen af om de honden aan te lijnen wanneer dat nodig is en om baas en hond te herenigen wanneer die elkaar uit het oog zijn verloren.

De wandelingen zijn een uitje voor het hele gezin met uw Drent(en) en bieden gelegenheid om eens met anderen over uw favoriete hobby te praten.

Tijdens de wandeling zoeken we een geschikt moment voor een groepsfoto.

We kunnen uiteraard geen garantie geven voor wat betreft het weer, houd dus de weersverwachtingen goed in de gaten en denk aan goede kleding. Zeker op het strand kunnen regen en wind verraderlijk zijn.

Na de wandeling eindigen we bij een horecagelegenheid voor een warme drank of een kleine lunch (consumpties zijn voor eigen rekening) en om verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Foto's Drentenwandelingen

Aanmelden voor wandeling

Voorjaarswandeling

Op zaterdag 9 maart 2024 organiseert de vereniging de voorjaarswandeling, die ook dit jaar weer plaatsvindt in het losloopgebied Ederheide / De Drieberg bij Ede.

Nog even en het is weer zover, we gaan weer met onze Drenten op pad. Net als vorige jaren gaan we weer wandelen op de Ginkelse Heide in Ede. We verzamelen zoals gebruikelijk om 10.00 uur met koffie en cake op de parkeerplaats bij het losloopgebied bij de Driebergweg in Ede. We starten na een korte uitleg om 10.30 uur met de wandeling en na ongeveer een uur zijn we weer terug op de parkeerplaats. Tijdens de wandeling zullen we een aantal keer stoppen om te kijken of alle honden nog met de groep meelopen. Voor de jonge honden is er de mogelijkheid om de route in te korten; houd vooral rekening met de belastbaarheid van de hond en het plezier wat voorop staat. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om op eigen kosten wat te drinken en te eten in het nabij gelegen restaurant ‘Juffrouw Tok’ aan de Verlengde Arnhemseweg. Deelname aan de wandeling is gratis.

Met een grote groep Drenten lopen is altijd weer een geweldige ervaring. Onthoud jezelf en jouw Drent deze ervaring niet en neem deel aan de Voorjaarswandeling! Ook mensen die kennis willen maken met ons ras, en die het gedrag van de hond in een groep willen zien, zijn van harte welkom. Verder rennen, springen, stoeien, rollen, snuffelen de honden naar hartelust en mogen wij als bazen met hen mee. We hopen ook dit voorjaar weer met een grote groep honden te mogen starten.

U kunt zich aanmelden door te klikken op de knop 'Aanmelden voor wandeling' op deze pagina en dan het formulier in te vullen en te verzenden.

Voor de kaart met de locatie, klik op: Losloopgebied Ederheide