Welkom,

Epilepsieonderzoek Gent krijgt vervolg in Utrecht

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Epilepsieonderzoek Gent krijgt vervolg in Utrecht

Vers van de pers:

Epilepsieonderzoek Gent krijgt vervolg in Utrecht

Dieren-neuroloog prof. dr. Paul Mandigers Van de Universiteit Utrecht wil vervolg geven aan het epilepsieonderzoek van Evy Beckers. Dit onderzoek voerde zij uit aan de universiteit van Gent. Zij promoveerde in maart vorig jaar. Paul nam over het vervolg contact op met o.a. onze vereniging. Paul Mandigers gaat proberen een goed beeld te krijgen van hoe epilepsie in ons ras eruitziet. En hij wil het genetische onderzoek van Evy uitbreiden met meer honden.

Inmiddels is er een eerste gesprek geweest met Paul Mandigers. Wij zijn enthousiast en werken hier graag aan mee. We gaan nog in gesprek om te kijken of er een samenwerking mogelijk is met anderen.

Het onderzoek in Gent ontstond in eerste instantie uit een privé-initiatief van enkele kritische Drentenbezitters. Het ging verder in samenwerking met de Belgische rasvereniging en onze vereniging. Paul denkt dat er een kans is dat we uiteindelijk met een genetische test iets aan de ziekte in ons ras kunnen doen. De tijd zal leren of en wanneer dat gaat lukken.

We houden jullie op de hoogte!

de FBC