Welkom,

Karakter
Karakter

Samenvattend kan het karakter van de Drent beschreven worden als: gevoelig, intelligent, nieuwsgierig, vrolijk, levendig en aanhankelijk, maar ook eigenwijs.....!

Drenten hebben een zachtaardig karakter, zijn goedmoedig maar zijn zeker geen doetjes. Ze zijn intelligent, werkwillig, nieuwsgierig, attent en waaks. Het zijn doordouwers, ze  zijn niet agressief, maar staan hun mannetje.
Een Drent is van nature niet gehoorzaam, maar wel gericht op zijn baas. Hij is zeer trouw aan zijn baas en gaat voor hem door het vuur. Ze zijn ook aanhankelijk naar de leden van het gezin. Tegenover vreemden kan hij wat terughoudend zijn.

 

Ze zijn eigenzinnig en daardoor niet altijd gemakkelijk te trainen; de training vereist het nodige geduld. Vooral in de puberteit zoeken ze de grenzen op van wat de baas toestaat. Een consequente baas is dan ook wel een vereiste.

Het contact en alles eromheen, is daarom erg belangrijk voor de hond. Bij een wandeling houdt hij zijn baas constant in de gaten. Hij kijkt regelmatig even om waar de baas is.
Een Drent is een uitstekende gezinshond en hij wil graag deel uitmaken van het gezin. Het is een echte kindervriend.

Een Drent mag absoluut niet getraind worden met een harde aanpak of met dwang, omdat de hond dan angstig kan worden, of in een soort verzet komt waardoor hij zich afsluit van zijn eigenaar.
Een opvoeding gebaseerd op belonen van gewenst gedrag en voorkomen van ongewenst gedrag is wat past bij zijn karakter.

 

 

Reu of Teef

Het verschil tussen een reu of teef in gedrag is niet zo groot. Fysiek is een reu groter en sterker dan een teef. Dominantieproblemen komen soms voor bij reuen. Van groot belang is dat er een goede match wordt gemaakt tussen de pup en zijn nieuwe eigenaar(s) voor wat betreft het individuele karakter en temperament.