Het nest

De melkbarWennen aan vast voerAls het nest is geboren bent u vanaf ongeveer de derde week welkom om naar de pups te komen kijken.
De pups worden geboren in de huiskamer waar ze blijven totdat ze zo’n 3½ week oud zijn. Dan gaan de pups langzamerhand op vast voer over en hebben ze meer ruimte nodig om te bewegen en te spelen.
De pups verhuizen dan naar een grote afgezette ruimte in mijn hal, en als ze er naderhand aan toe zijn gaan ze elke dag ook even naar buiten.

Mijn andere honden zijn ook altijd heel nieuwsgierig naar de pups en gedragen zich als een surrogaat (groot)moeder, met veel wijze lessen voor het kleine hondje.

De pups worden gechipt door de Raad van Beheer als ze zo’n 5 à 6 weken oud zijn, er wordt dan ook door de chipper een DNA monster afgenomen voor de zgn. afstammingscontrole. Enkele weken later worden dan de stambomen en registratiebewijzen aan mij toegestuurd, die ik dan weer meegeef of opstuur aan de pupkopers.
De pups worden geënt, worden enkele malen ontwormd en krijgen een internationaal hondenpaspoort. Bij de verkoop wordt gebruik gemaakt van een koopcontract.
MINOLTA DIGITAL CAMERA